torstai 29. toukokuuta 2014

Hernesaari Grand Slam

Kevään ensimmäiset kaikkien luokkien ranking kilpailut pidettiin viime viikonloppuna Hernesaaressa Helsingin edustalla olevalla vesialueella. Aurinkoinen, helteinen ja samalla tuuleton sää helli ja samalla kiusasi kilpailuun ilmoittautuneita kisaajia. Suurin luokka Raceboard keräsi 18 kilpailijaa rannalle.

Viikonlopun saldoksi saimme ainoastaan Raceboard luokassa 2 kevyen tuulen lähtöä (kesto noin 20 min/kpl). Daniel Blinnikka voitti molemmat lähdöt, minä olin molemmissa lähdöissä toinen ja Kalevi Männistö kolmas. Seuraavista sijoista käytiin kovaa kamppailua Toivosen Teron napatessa 4.sijan ennen naisten luokan voittajaa ja samalla kokonaiskilpailun viidennettä Aleksandra Blinnikkaa. Aleksandran kanssa samoilla pisteillä oli Radovan Kubin Alen voittaessa kuitenkin keskinäisen kamppailun yksittäisellä paremmalla lähtösijoituksella Radon ollessa 6. . 15-vuotias Benjamin Blinnikka oli 7. . Benjamin voitti viimeisessä lähdössä isosiskonsa parilla sekunnilla. Sekä Aleksandra että Benjamin ajoivat molemmat 8,5 neliön purjeilla yleisen luokan kilpailijoiden ajaessa neliön isommalla purjeella.