lauantai 29. toukokuuta 2010

Melsten Ranking Grand Slam kilpailut

...eli molempien pääluokkien rankingkilpailut, Formulan ja Raceboardin.

Event Manager Jon Törnwall toivottaa kilpailijat tervetulleeksi Melstenin kilpailuihin.

Aamupäivän vesisade siirsi ensimmäistä lähtöä, tuuli näet loppui ihan täysin. Sateen ja lounaan jälkeen alkoikin tuuli nousta vähän. Raceboard starttasi noin 3-4 m/s tuulessa. Kaksi lähtöä ajettiin peräkkäin. Molemmat lähdöt voitti japanilainen ystävämme Kazumasa Sugiura minun ollessa tuskaisessa kelissä toinen. Tiivistä tunnelmaa teltassa.

Klo 17 alkoikin sitten puhaltaa tarpeeksi molemmille luokille. Tuuli kääntyi sen verran, että järjestäjät joutuivat rakentamaan radan uudestaan karikoiden taakse. Tuuli oli puuskaista, mutta aika kovaa - parhaimmillaan noin 10 m/s. Voitin kolmannen lähdön ja Kazumasa jäi kuudenneksi maalinjalla tapahtuneen uinnin takia. Formula starttasi Raceboardin ja yleisen takaisinkutsun jälkeen. Dani oli 10.. Hän ajoi 9,8 m2 CodeRedillä. Raceboard pääsi starttaamaan neljännen lähdön heti Formulan jälkeen. Kisasta tulikin harvinaisen tiukka, sillä viimeiselle alapoijulle täydessä plaanissa tuli kolme kilpailijaa, minä, Masa ja Rado, joista minä viimeisenä. Pienen puolen minuutin slöörin jälkeen Masa tuli maaliin voittajana, pari sekunttia myöhemmin minä ja Rado sekunnin murto-osan minun jälkeeni. En muista tälläistä loppua olleen kertaakaan aikaisemmin, kolme ensimmäistä kilpailijaa kahden sekunnin sisällä. Danin viimeinen lähtö meni plörinäksi hänen kaaduttua ja uitettua purjetta liian pitkään ennenkuin sai sen ylös. Danin sijoitus 13. ja ensimmäisen päivän jälkeen 12.. Dani ei ollut yhtään tyytyväinen, koska molemmissa lähdöissä tuli kaatuminen, joista yksi oli sellainen, jossa kovassa puuskassa lauta yksinkertaisesti ampui suoraan ylöspäin kuin raketti...liian vähän painoa pojalla vielä.

Kilpailijoita kilpailuissa Formulat 20 ja Raceboard 8 ja Avoin 2. Raceboardista puuttui todella monta kilpailijaa, myös pääkaupunkiseudulta. Mikä lie syy poisjääntiin??!! Vapaaehtoistahan tämä on...mutta kun ajattelee, että HySurf torstai kisoissakin enemmän kisaajia kuin näissä Ranking kilpailuissa...ei voi olla muuta kuin pettynyt.

Formuloissa Jon ja Jussi ovat tasapisteillä ykkösinä ja Anders tulee kolmantena.

No - 4 lähtöä takana - yksi voitto ja 3 kakkosta. Hyvää treeniä ennen MMiä ja hyvä, että saimme KazuMasan näyttämään, missä mennään tällä hetkellä. Kevyellä tuulella hän on aika haka, muttei voittamaton.

Huomenna jatkuu kisat. Hyvää tuulta luvassa. Aion lisätä ykkösiä tulosluettolooni.