sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Sunnuntain kuntoilut

Aamulla varasin hotellihuoneen meille kesäkuussa pidettäviin Raceboardin MM-kilpailuihin Latvian Liepajaan. Sama hotelli kuin vuosi sitten Liepajan EM:ssä.

Päivällä kävin poikien kanssa uimassa. Uin vähän yli kilsan ja Dani ehkä puolet siitä. Uinnin jälkeen Forever klubille salitreeniin. Vedin tosi rauhallisesti alkuun 15 minuutin soudun ilman spurtteja - 3286 metriä ja eilen kovalla speedillä sama 3680 metriä (jos muistan oikein). Dani juoksi alkuun 12 minuuttia.Perinteiset vatsa-ja selkälihakset ja sitten päälle monipuoliset käsivarsi- ja rintatreenit. Loppuun leuanvetoa ja punnerruksia käsien ollessa jo ihan puhki. Venytykset ja sauna. Hyvä päivä!

Huomenna alkaa taas hiihtolomalaisilla koulu ja Danilla yhteishakuaika, joka kestää vajaa 3 viikkoa. Urheilulukioon tarvitsee kaiken maailman lausuntoja, joita olen keräillyt.

lauantai 27. helmikuuta 2010

Kiireinen viikko lopuillaan

Yritän muistella, mitä olemme treenanneet...

Aloitan tästä päivästä eli lauantaista. Aamu8lta herätys ja kunnon puuroaamupala molemmilla. Klo 09.45 - 10.45 Crossing Flowride Basic eli ihan peruskuntoharjoitus matalalla sykkeellä. Hiki tuli kaikesta huolimatta - hyvä harjoitus. Crossingin päälle vedimme normi käsitreenit, leuanvedot, punnerrukset. Iltapäivällä pojat nauttivat lapsen elämästä Huimalassa trampoliineillä hyppien 2 tuntia. Illalla vielä he lähtivät luistelemaan. Miten ne jaksaa...?

Tänään loppui pitkäaikainen yhtämittainen pakkasjakso. Tänään tuli myös tieto -70- ja -80-luvun surffilegenda Pekka "Pehmo" Padatsun poismenosta. Hän toimi valmentajani urani alkuvaiheessa -80-luvun alkuvaiheessa. Muistoasi kunnioittaen...Juha

Kuvassa Pekka Padatsu, Blini ja Pekka Lukkarinen ja kilpailu oli:

Tässä Pehmo tapansa mukaisesti tyhjensi palkintopöydän Helsingin osakilpailussa.

Lähtösählinki IltaSanomissa. Kuvassa Blini keltaisella purjeella ja Pehmo valkoisella.


Latvian kelkkakisoista ilmestyi tänään video:
http://www.winterwindsurf.com/?p=1135
Aika kaposelta näytti rata, jota kilpailijat ajoivat. Eipä paljon näkynyt ohituksia. Kuvissa erottuu hyvin Janis Preissin pitkä lähtöjuoksu.

Perjantaina kävimme Danin kanssa vetämässä tunnin treenit salilla. Vedin alkuun kovalla sykkeellä 15 minuutin soudun, tulos 3685 metriä. Jalkatreeni + käsivarret.

Torstaina Dani kävi luistelemassa 1 1/2 - 2 tuntia. Itse yritin palautua rankasta työviikosta.

Tähän loppuun tuore uutinen Turusta: Oksa on vuoden 2010 Mr.Turun ylpeä isä!!! Onnea Ossille! Vanhasta YouTube-pätkästä voidaan kyllä päätellä, ettei omena ole pudonnut hirveän kauas puusta...tai Oksalta! http://www.youtube.com/watch?v=BBTGCs5JHf0

tiistai 23. helmikuuta 2010

Kotitreenit

Duunissa on mennyt joka ilta myöhään, joten tänään saavuttuani kotiin vedin minulle ja Danille tunnin treenit ilman painoja. Voi olla, että huomenna on pojalla paikat kipeänä, koska teimme aika paljon askelkyykkyjä ja normikyykkyjä.

Lunta sataa edelleen, joten minnekään ei pääse treenaa luistinkelkoilla...Parin viikon kuluttua pitäisi olla kisat Eestin Haapsalussa. WinterWindSurfin sivuille ei ole tullut vielä kilpailukutsua...

Latvian kisasta saapui lisää kuvia

http://www.winterwindsurf.com/?p=1112

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Salia ja uintia

Lumimyrsky (?!) oli painanut yön aikana Etelä-Suomen yli - lunta oli tullut parikymmentä senttiä. Aamuverryttelynä lumityöt.

Kirjoittelin pari kirjoitusta tulevaan Surf ja Kite lehteen. Kävimme Danin kanssa Foreverillä salitreenissä. Alkuun normi 15 min soutua (3500 metriä) ja tämän jälkeen selkä, vatsa, käsivarret ja rinta. Daniel suoritti enemmän venettelyjä jäykän selän takia. Salin jälkeen uimaan. Uin 1000 metriä ja tämän jälkeen vesihieronta. Daniel kiipeili veljensä kanssa kiipeilyseinällä.

Lapsilla alkaa hiihtoloma. Minä olen ihan normaalisti töissä tulevalla viikolla. Yritetään kuitenkin päästä keskellä päivää salille...jos työtehtävät antavat periksi...

lauantai 20. helmikuuta 2010

Hyytävä viikonloppu


Hangon hyytävät lämpötilatiedot.


Hangon myrskyisät tuulitiedot.

Lauantai iltapäivä - Suomessa - odotellaan tämän talven kovinta lumimyrskyä (?!), jonka pitäisi rantautua illalla kymmenen pintaan Hangon seutuville ja siitä koko Suomeen. Helsingissä pakkasta 18 - 23 astetta ja tuulta vähän yli 10 m/s. Hangossa -21 ja puuskat 23 m/s. Tänään sitten harjoittelukenttä Hangossa menee umpeen lumentulon myötä. Harmi!

Latvian kelkkakisat alkoivat tänään. Alustavan raportin mukaan tuuliolosuhteet ovat olleet hyvät 8 - 12 m/s ja Janis Preiss johtaa 9 ajetun slalomheatin jälkeen, joista voittanut 7, yhdessä lähdössä hän oli viimeinen ajettuaan lumihankeen ensimmäisessä kaarteessa. Hän käytti pääosin 5.8 m2 purjetta, mutta kokeili myös 6,7 m2:ää, mutta totesi 5.8:n nopeammaksi ja helpommaksi. Rata on ollut pitkulainen, joissa on tiukkoja jiippejä. Jarno Rautio sanoi slalomrataa erittäin taktiseksi. Rata-ajoa ei Latviassa ajettu ollenkaan. Lunta on jäällä 50 cm, jonka alla on 10 cm vetistä sohjoa.

Itse olen parantunut alkuviikon vatsataudista. Danielilla alkoi yrjötauti keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Hän lepäili to-pe ja pari päivää hänellä on ollut niskat aivan jumissa (yrjöämisestä ?!). Poika on kunnossa nyt...jos ei lasketa niskajäykkyyttä mukaan. Huomenna menemme salille yhdessä.

Kävin tänään Foreverillä kuntoilemassa. Alkuun 10 min soutu ja sen jälkeen ohjattu tunnin crossing. Peruskestävyysharjoitus, jossa kaikesta huolimatta hiki irtosi.

WinterWindSurfin sivustolle oli ilmestynyt Hangon kisasta YouTube video:

http://www.youtube.com/watch?v=jw2G8KXPUKk

Ajamme Danin kanssa toistemme purjenumeroilla - punaiset purjeet molemmilla. Kovatuulisimpia lähtöjä ei ole videolla.

Viime viikon sunnuntaina oli piikki mun kävijämäärissä blogissa - 189 kävijää päivän aikana - 338 ladattua sivua - 77 returning visitors


Iltapäivällä koko porukka keilaamassa tunnin verran. Iltapäivällä Dani otti 3,7 m2 rikin ja pyörillä olevan Scrub laudan ja meni Laren kanssa kylätielle kahdeksi tunniksi ajelemaan. Vulcanot meni kuuluma helposti.

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Latvian WWEC -kisat lähestyy...

...mutta me taidetaan jäädä kotiin! =( Olen ollut koko viikon työmatkalla (to-iltaan saakka). Perjantaina pitäisi lähteä kisoihin...jos lähtisi. Laivalla yli Tallinnaan ja Eestin läpi Latvian puolelle - matkaa kaiken kaikkiaan 500 km. Sunnuntaina pitäisi päästä aikaiseen lähtee takaisin päin, jotta kerkiäisi viimeiseen lauttaan klo 21. Kaiken lisäksi sain maanantaina työmatkallani jonkin helvetin vatsataudin, josta tässä nyt yritetään parantua. Parin päivän "ulostuskuuri" vetää aika heikkoon happeen. Ei se kylläkään estä työntekoa..."paskahomma".

Jos nyt emme lähde Latviaan viikonloppuna, menemme Hankoon hiomaan käännöksiä, lähtöharjoituksia (juoksua), ajoasentoja ja trimmejä. Danilla on kotopuolessa koeviikko, joten lukuhommia hänellä on riittänyt.

Lisää kuvia Hangon kisoista on nähtävillä:

http://www.purjelautaliitto.fi/online/news/index.cfm?action=uutinen&doc=uutinen&uutis_id=122&switch=bulletin&handle=0&la=1

http://www.winterwindsurf.com/?p=1085

Eestin osakilpailu myös lähestyy - Haapsalun WWEC-kisat. Hyvä paikka - sinne menemme ainakin: WWEC-5, March 5-7: Estonia, Haapsalu

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

WWEC - HANKO - 2.KILPAILUPÄIVÄ


Aamumaisema jäällä.

RipCurl - Keep On Searching - Frozen!!!

Motellissamme oli bikereiden bileet aamu6een saakka, joten nukkumiset minulla ja Danilla jäi aika vähiin vaikka olimme pehkuissa jo kymmenen pintaan. No - meitä varoitettiin etukäteen...

Päivä oli aurinkoinen, mutta tuuleton. Emme saaneet ajettua yhtään lähtöä, joten eilisen päivän tulokset jäivät voimaan. Dani sai palkinnoksi RipCurlin lompakon ja minä Severnen T-paidan. Päivän aikana suoritimme ryhmäkuvauksia välineidemme kanssa jäällä.

Ryhmäkuva by Tom Grönqvist


Blini ja jäinen purje.

Pienet purjeet sai heti aamusta purkaa pois.




Surffimobiilimme EasyKm:stä - Yhteistyökumppaniltamme.


Kilpailun sponsori - Rautio Sports.


Toinen sponsori - RipCurl.

Slalomin kolme parasta. Ian - Janis - Joel.

Voittajan riki - Janis Preissin Neil Pryde 6,7 m2, jonka hän jättää todella löysäksi talvella ajattaessa. Päinvastaiset rikaukset kuin kesällä. Janis painaa noin 85 kiloa, joten on kummallista, että hän ajaa näin pienellä purjeella, kun olisi mahdollisuus käyttää 7,5 m2:n kokoista:

lauantai 13. helmikuuta 2010

WWEC-3.OSAKILPAILU - HANKO - 1.KILPAILUPÄIVÄ


Slalomlähtö.

7 tuntia jäällä. 12 slalom heatiä + 3 ratalähtöä. Ajoimme Danin kanssa pelkästään slalomia. Eilisen päivän ongelmat olivat tipotiessään - en tiedä, minkälaisia mielikuvaharjoituksia olin tehnyt viime yönä, mutta jiipit sujuivat ongelmitta. Slalomissa oli kisaajia 11 tai 12...en nyt muista tarkkaa määrää. Rata-ajossa suksikelkoilla 5-6 kisaajaa. Slalomkipparikokous menossa.

Päivä lähti liikkeelle kahdella rata-lähdöllä. Kale aloitti kisan hyvin...muutaman juoksuaskeleen jälkeen riki irti kelkasta ja kelkka jatkoi matkaa yksin - hyvä luisto, kun oli. Terrieri voitti molemmat aamupäivän ratalähdöt.

Slalomissa ajettiin 3-4 hengen ryhmissä, joissa noudatettiin viime vuotista pudotusjärjestelmää. Itse taistelin 10 heatissä sijoista 5-8 ja kahdessa viimeisessä lähdössä sijoista 1-4 sijoittuen 3. ja 2. sijalle. Loppua kohti homma alkoi sujua. Ajoin muuten 4-5 poijun downwindslalomin ilman trapetseja - ihan tarkoituksella. Alkuun kovaa pumppausta pisimmällä osuudella ja sen jälkeen muut osuudet jiippipoijujen välissä olivat niin lyhyitä, ettei kannattanut käyttää trapetsia ollenkaan. Kädet kestivät koko päivän hyvin - kiitos talven punttitreenien - käsivarret on kunnossa. Ajoin kaikki lähdöt 7,5 m2:llä Overdrivellä ja Dani 6,5 m2 CodeRedillä. Välillä tuntui siltä, ettei purje meinannut riittää, kun taas lähtö vedettiin hyvässä "plaanissa" alusta loppuun.

Osa Downwindslalomradasta.

Blini jiippaa.

Dani taiteili varmasti suurimman osan heateistä 4 parhaan joukossa - useimmiten Janis Preisin ja Joel Grönqvistin kanssa. Neljäntenä ykkösryhmässä vieraili eniten Ian Rautelin ja hollantilainen Roger. Oli hienoa nähdä, kun meidän uuden sukupolven juniorit tekevät läpimurtoa "aikuisten" kisoissa. Daniel ja Joel alkavat olla lähellä juuri sitä 16-vuoden ikää (molemmat 15-v.tänä vuonna 16), jolloin fyysisesti on mahdollista päästä aikuisten tasolle kilpailuissa.

Danin hyvä ajoasento.

Iltapäivällä oli vielä yksi ratalähtö heikossa tuulessa. Janis Preis lainasi Kalen kelkkaa ja voitti tämän lähdön. Emme halunneet lähteä suksikelkkailemaan, koska halusimme keskittyä slalomin harjoitteluun ja se kannatti.
Tuulivoimalla ja Konevoimalla toimivat välineet

Epävirallisissa tuloksissa 12 heatin jälkeen Janis Preiss johtaa puhtaalla suorituksella, Joel toinen, Ian kolmas, Dani neljäs, hollannin isokokoinen speedmestari Roger (78 km/h vedessä surffilaudalla!!!) viides, minä kuudes...enempää en muista... Terrieri otti iisisti joulukuussa katkenneen solisluun kanssa ja sen huomasi myös miehen kaikissa liikkeissä. Parempi ottaa rauhallisesti, sillä hän on lähdössä Kanadaan purjekelkkailun MM-kisoihin.

Kisojen jälkeen meillä oli sauna varattu motellistamme, jonka jälkeen yhteinen ateria RoadHousessa.

Yhteinen dinneri.

Huomenna kisat jatkuvat - ennusteet eivät lupaa mitään erikoista keliä. Tuulta 1-2 m/s pohjoisesta.

perjantai 12. helmikuuta 2010

WWEC-3.OSAKILPAILU - HANKO

Saavuimme puol4pintaan Hankoon perjantaina. Menimme suoraan Belluvuen edustalla olevalle auratulle luistinkelkoille tarkoitetulle slalomradalle. Marianne Kaplaksen isä oli tehnyt hienoa työtä auraamalla isohkon alan jäätä lumesta paljaaksi. Jään pinta oli hyvä ja tasainen.

Kelkkailimme Danin kanssa 2 ja puol tuntia. Minä rikasin 7,5 m2 Overdriven ja Dani 6,5 m2 CodeRedin. Tuulta oli noin 4 m/s. Kylläpä oli hakusessa ajaminen - ensimmäistä kertaa tänä talvena kelkan päällä. Jiipit olivat hankalia aluksi. Tuuli tuppas tulee jiipissä purjeen väärältä puolelta. Luistimet pureutuivat hyvin jäähän eivätkä spinnanneet ollenkaan. Päätin leikkiä välineillä, jotta saisin pienen "pelon" pois jiipeistä. Tein 360iä ja sain uskallusta enemmän. Styyran jiipit sujuivat hyvin ja nopeasti, mutta paapuurin jiipit olivat hankalia. Jiippipoiju oltiin asetettu tosi tiukkaan mutkaan, jossa jos meni vähänkin pitkäksi, löysi itsensä lumihangesta. En saanut oikeaa ajoasentoa suorilla. Seisoin aika keskellä - ehkä liikaa edessä. Kaikki johtuu ajon puutteesta. Huomenna pitää vaan ennen kilpailua runnoa jiippejä ja saada varmuutta sekä myös yrittää löytää oikea ajoasento...purje taakse ja alaliikki kiinni kelkan pintaan. Olo ei todellakaan sellainen, johon olen tottunut ennen kilpailuja.

Dani ajoi varmasti ja jiipit sujuivat hyvin. Siistit laydownjibet sujuivat ongelmitta.

Illalla majoituimme "eksoottiseen" Hankolaisten bikereiden pitämään Viikinkikylään.

Huomenna ilmoittautuminen, rekisteröinti ja kisat.

torstai 11. helmikuuta 2010

Valmistautumista WWEC-Hankoon

Tiistaina kävimme Danin kanssa molemmat Crossingissa. 40 minuuttia peruskuntokestävyyttä matalalla sykkeellä, jonka päälle käsitreenit salilla.

Keskiviikko meni duunin parissa ja torstaina varailtiin kaikki kelkkakamat viikonlopun kisoihin. Haimme EasyKm:stä pakun lainaan viikonlopuksi. Huomenna lähdemme puolilta päivin kohti Hankoa.

Olin päässyt Västra Nylandsin lehtijutun kuvaan:

http://www.vastranyland.fi/sport/emdelt%C3%A4vling_i_issurfing_utanf%C3%B6r_hang%C3%B6_2124884.html

Tässä lehden kuva - kuvaajana meidän "hovikuvaajamme" Juha Haanperä.

tiistai 9. helmikuuta 2010

Terveiset Vietnamista

Remi Vila kirjoitti sähköpostissaan Vietnamista seuraavasti:

"Vietnam's Mui Ne is just an amaysing place for windsurf. It's also in this place I make the durability test for the Phantom Race 380. You don't have to be afraid about shore brake, sometimes very hard one." Eli ymmärtääkseni mahtava paikka, jossa sääolosuhteet voivat vaihtua Reiskakelistä wavetukseen. Sinne pitäis päästä joku kerta...

Remi lähetti pari kuvaa kisoista:




Evävalinnoista Phantom 380:een hän mainitsi mieleisikseen:

"If you go for Drake fins, I will say of course R19 48 with Slalom SR6B 48 for very light winds and Slam pro 40 in strong winds.

If I go for Deboichet fins, I will say R16 48 & SL2 40"

maanantai 8. helmikuuta 2010

Lepopäivä

...tänään. Hemmetinmoiset ruokahalut eilisen liikunnallisen päivän jälkeen. Yökin meni tosi levottomasti - kroppa kävi ihan selvästi kierroksilla. Päivä menikin sitten nuokkuessa ja Danin liikuntalukiojuttuja hoidellessa.

Illalla lisäilin kuvia Thaikkuraporttiin:
http://blinifin6.blogspot.com/2010/01/asian-windsurfing-festival-3raportti.html

Näytti muuten Surf.fi menneen nurin sillä Pasin firman surffikamoja on keskiviikkona realisointikeskuksen huutokaupassa Vantaalla. Sinne sitten päätyi "Mistral-museoon" lahjoitetut laudat...Sääli!!! Pää pystyyn - Pasi!

sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Liikunnallinen päivä

Lumenluonti odotti katolla. Kolasin loput alas Danin avustuksella. Lunta on niin paljon, että pojat hyppivät katolta lumikasoihin alas ja upposivat syvälle lumeen. Mahtaa mennä keväällä pitkään, että saadaan kaikki lumet pois nurtsilta... Lumenluonnin jälkeen ruokailu ja pienet päikkärit, jonka jälkeen Foreverille. Tunnin treenit vedettiin Danin kanssa. Foreverin jälkeen Benin nouto ja sulkista, korista ja pallon kanssa peluuta toiseen treenipaikkaan. Tunti kevyempää pallottelua teki oikeastaan ihan hyvää, vaikkakin huomasimme Danin kanssa selvää väsymystä, eikä sulkiksesta meinannut tulla mitään, kun hutija tuli yhtenään.

Sain tänään Varkaudesta "kuriirin" tuomana uudet hiotut terät Hibernaan. Ensi viikonloppuna on purjekelkkailun EuroCupin kisat Hangossa. Mari ja Ian löysivät Villa Bellevuen edestä hyvän paikan myös luistinkelkoille. He aurasivat vielä rataa paremmaksi konevoimalla. Vaikea asennoitua kylmiltään kisaamiseen...tämä talvi on ollut liian luminen luistinkelkoille. Joten alkuviikosta alkaa taas kamojen kerääminen ja fiksaaminen kisakuntoon. Pitää tietty yrittää muistaa, että purjekelkkailu on meille ns."täytelaji" - harjoite muiden joukossa.

Eilen Dani totesi ääneen, että hänellä olisi kova halu päästä vesille. Yllätyin, kun kahdesta muusta huoneesta kuului myös vastaukset: "Ensi kesänä surffataan paljon...!!" -kyseessä olivat tyttäreni Aleksandra ja 11-v. poikani Benjamin. Kiva kiva, vaikkakin rahanmenoahan tuo tietää, ehkä! Kelakin lopetti yhden lapsilisän maksamisen viime kuussa tytön täytettyä 17. Vielä kahdesta lapsesta saa hmm...puoltoista vuotta ja 5 ja puol vuotta. Näillä mennään...

Pitääpä taas lisätä pari kuvaa Thaimaan matkakertomukseen... http://blinifin6.blogspot.com/2010/01/asian-windsurfing.html

lauantai 6. helmikuuta 2010

Lumenluontia ja laskettelua

Pojat olivat Talmassa laskettelemassa tänään 7 tuntia. Aamulla vietiin ja illalla haettiin.

Itse tein lumitöitä kotona 3 tuntia - hyötyliikuntaa. Vähän oli jäänyt rästiin ulkoterassin lumenluonti. Tämän jälkeen katolta lumet pois - lunta oli miltein haaruksiin asti, joten hommaa riitti. Puolet katosta tuli luotua, toinen puoli odottaa vielä, hoidan huomenna aamulla.
Katon lumenluontihommissa.

Joku järkevä on sanonut, että juoppojen kantaminen ja lumenluonti on hullujen hommaa...no-mä olen tehnyt molempia, ensimmäistä kylläkin yli kymmenen vuotta sitten.

Löysimme vahingossa Rhodos 2009 -videokasetin. Kasetti, jonka olemassaolon olimme täysin unohtaneet emmekä olleet katsoneet sitä aikaisemmin. Olipa kiva katsella eri henkilöiden ajamisia ja erityisesti meidän omia ajoasentoja. Pitäisi kuvata paljon enemmän videolle, jotta pystyisi analysoimaan enemmän ajamista.

torstai 4. helmikuuta 2010

Takas treenikuvioissa

Kävimme molemmat Foreverillä. Vaikkei kaikki limat ole irronneet nenäonkaloista, hengittäminen sujui ongelmitta. Alkuverryttelysoutukin meni aivan samoihin kuin aivan terveenä. Hyvä fiilis. Dani veti oman treeninsä, ei paljon tarvinnut opastaa. Ennen kuntosalitreeniä Dani hiihti koulussa kymmenisen kilometriä.

Eilinen Märskytutustuminen antoi TODELLA hyvän vaikutelman koulusta. Se on ehdottomasti Danin paikka ja tärkeä askel surffiuralla! Vararehtori, joka vastaa valmennuksen onnistumisesta, kertoi, että esimerkiksi purjehtijaryhmät opiskelevat sulanveden aikaan aamupäivät ja iltapäivät treenaavat vesillä. Talvisin opiskellaan sitten enemmän. Maaliskuussa hakuaika.

keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Elämä alkaa voittaa...

...vähitellen...

Flunssa alkaa väistymään - olen jättänyt tällä viikolla urheilut väliin. Dani on liikkunut minunkin puolestani. Tänään menemme tutustumaan Mäkelärinteen urheilulukioon pojan kanssa.

maanantai 1. helmikuuta 2010

Veto pois II

Jep! Ei saikkua enää. Rauhallisesti duunissa - sisäsiistiä toimistotyötä. Räkää onkalot täynnä, joita pakko tyhjennellä aika ajoin.

Sain juuri sähköpostin japanilaiselta kisakumppaniltamme, joka olisi kiinnostunut tutustumaan Suomeen ennen Raceboardin MM:iä Latviassa. Hänellä oli alustava suunnitelma vuokrata Euroopasta matkailuauto, jolla tulla Suomeen. Riippuen aikataulusta aion raahata hänet meidän ranking kisoihin mukaan. Japanissa ei ajeta ollenkaan Raceboardia 9,5 luokassa, koska 9,5 riki on heille liian iso. Heillä jengi ajaa 7,5:illa. No-Kazumasa Sugiura on ihan normikokoinen japski ja hänellä on painoa 62 kiloa, joten on aivan ymmärrettävää, että pienempikin purje riittää. Hän poikkeuksellisesti ajaa Aeroliten 9,5 m2:llä kevyen tuulen purjeella. Käytetyin Raceboard lauta on heillä vanhat mistralit, joissa on reilusti vähemmän tilavuutta kuin kilpailijoiden lankuissa. Onneksi Starboardilla otetaan tulevaisuudessa huomioon myös alle 70 kiloiset kilpailijat... ;-)

Kazumasa Sugiura

Danin treenit tänään oli "laskettelua" ja oman mäen tekemistä kylän metsään - monta tuntia pojat jaksoivat touhuta.

Olen laittanut hitaanlaisesti kuvia Thaimaan matkasta matkakertomukseen. Pari kuvaa per päivä...kunnes saan tarpeeksi aikaa ja täräytän kaikki parhaimmat kuvat sinne.