perjantai 30. tammikuuta 2009

Perjantaina 30.01.2009

Matka lahenee loppuaan...

Aamulla jo puoli7 ylos ja altaalle. Tunnin venyttelyt, ei allasuinteja. Venyvyytta tullut lisaa muutaman paivan venyttelyilla. Eika paikatkaan olleet enaa kipeat eilisessa oilmassagessa. Olen aivan selvasti laiminlyonyt venyttelyja Suomessa. Se ei paljoa vaadi, etta venyttelee tunnin joka paiva.

Nyt skootterireissulla Patongilla ja Katalla...paiva jatkuu...helteisena!! =))))

Torstai 29.01.2009

Paatin jatkaa venyttelyja tanakin aamuna. Tunnin syvavenyttelyt ja kilsan uinti vasta myohemmin iltapaivalla.

Muuten paiva meni Tunaresortin altaalla arskaa ottaessa ja uusiin ihmisiin tutustuessa. Mukava kuulla, kuinka suomalaiset ihmiset parjaavat Phuketissa...

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Keskiviikko 28.01.2009

Aamu7lta taas pystyssa. Tanaan tein poikkeuksen, enka uinut kilsaa vaan suoritin tunnin mittaisen syvavenyttelyt. Eilisessa ja toissapaivaisessa hieronnassa huomasin ylakroppani olevan aika jumissa juuri niista kohdista, joita kaytan rintauinnissa. Joten kuuntelin kroppaani ja venyttelin ja hyvaa teki. Huomenna uudestaan venyttelyt ja jonkin verran uintia.

Kavimme aamulla tutustumassa muiden suomalaisten asuntoihin taalla Phuketissa. Aivan uuden ja hienon omakotitalon vartioidulta asuma-alueelta saa taalta valmiina noin 70 tuhannella eurolla. Ulkomaalainen ei saa omistaa maata taalla vaan maa, johon rakennetaan taytyy olla paikallisen omistuksessa tai sitten firman...kiertoteita loytyy...pitaa olla vain hyva lakimies takana... ;-) , joka tietaa maantavan!

Jatkoimme tutkimusmatkailua skootterilla...ajoimme Surim beachista viela pohjoisemmaksi Bang Tao Beachille. Rauhallinen pitka ranta, jossa kivoja rantakuppiloita. Rannalta loytyi International Sailing Center, jossa naytti olevan lasereita, Hobby Catteja ja muutama surffilauta...Naishin aloittelijalautoja (Kailua) ja yksi Starboardin Startti. Purjeet surkeita Aerotechin purjeita. Yksi Naishin 126-litrainen lauta naytti olevan, mutta mitas silla tekee, jos ei ole hyvia purjeita.

Bang Taolta tultiin rantoja pitkin takaisin Chalongiin. Matkalla poikettiin Kata ja Karon Beachin vieressa olevaan nakoalakahvilaan. Katseltiin auringonlasku mereen ja tilattiin syomista. Pikelle tuli katkarapuja, jossa oli mukana pitka rautalanka. Tarjoilija vei huonotuulisen oloisena ruuan takaisin keittioon. Minun sapuskani oli taas limaisessa keitinliemessa olevaa nuudelia, joka oli aivan taysin mautonta ja klonttista. Onneksi naita ei tapaa taalla Phuketissa paljoa vaan ihmiset ovat niin ystavallisia ja ruoka tosi hyvaa. Parasta ruokaa on kylla Harrin Tunaresortissa. He olivat saaneet merella tanaan kalareissullaan 7 makrillia, jota sitten syodaan omassa ravintolassa.

Klo on jo 20.45 ja ihan puhki 'rankan paivan jalkeen' ;-) ! Mika ihan oikeasti rassasi tanaan oli Danin tieto koulusta, etta heidan koulunsa on evakoitu, koska jollain oppilaalla oli nahty ase...muutama puhelu ja sain selville, mista oli kyse...sytkari, joka oli aseen nakoinen. Yksi hairikko oli osoitellut silla pienempiaan..., jotka luulivat asetta oikeaksi. Dani ilmoitti olevansa turvassa koulun ulkopuolella...hyva nain!

tiistai 27. tammikuuta 2009

Tiistai 27.01.2009

Tana aamuna ei uimista vaan valmistautuminen aikaisen aamiaisen jalkeen Coral Islandille lahtoon. Olimme ostaneet daytripin saarelle.

Odottelimme sovitussa noutopaikassa tunnin, eika kyytia kuulunut, joten ei auttanut muuta kuin soittaa matkanjarjestajalle. 10 minuutin kuluttua saapui henkiloauto noutamaan meita, joten meidat oli unohdettu hakea. Emme kuitenkaan myohastyneet speedboatista, joka vei meidat puolen tunnin paahan satamasta saareen. Olimme saaressa klo 14.45 saakka. Daytrippi sisalsi lounaan rantaravintolassa, kuljetuksen, snorkkelit, aurinkotuolin ja juomista. Vedessa oli tosi paljon pienia polttavia meduusoita, joten veteen meno saikin odottaa...kavin aamulla vedessa ja heti ensimmaisen sukelluksen yhteydessa meduusa tuli naamalle ja poltti ikavasti...ei jalkia vain tuntemus.

Klo 14 paasikin sitten sukeltelemaan ja katselemaan vedenalaista elamaa, kun meduusaparvi oli haipynyt. Ihan hyva paiva merella - tuhat bathia eli 20 euroa.

Ryandivers on tana vuonna nostanut hintojaan niin paljon, etta minun budjetti ei ainakaan anna periksi enaa kayttaa heidan palvelujaan. Ennen koko paivan reissu heidan kyydissaan maksoi 1500 bathia - nyt 2400 bathia -> eli 48 euroa per reissu. No, eihan tuo summa kylla eroa surffikamojen vuokrauksesta mitenkaan...samoihin menee...mutta surffaukseenhan laittaa hyffee kiinni vaikka kuinka paljon, jos vain on tarvis. Tanaan olisi ollut upea keli vesilla. Aamupaivalla varmaan noin 10 m/s. Surffikamat vain puuttui. Kiteheijareita nakyi Rawain beachin tuntumassa vesilla jotain 4 kappaletta.

Tunaresortille saavuttuamme iltapaivalla tarkistin lampotilan varjossa...+40c. Nyt viela skootteriajelua ja saunasysteemit paivan paatteeksi. Ei kuntoilua tanaan, silla huomasin eilisessa thaimassagessa, etta paikat olivat aika jumissa, jalat ja selka...huomenna pitaa vetaa pitkat syvavenyttelyt.

Mieli tekisi viikonlopun Warkauden purjekelkkakisoihin, mutta kun ei paase niin ei paase... :-) Yritan saadan Danin jotenkin kisaan mukaan...

Maanantai 26.01.2009

Jalleen kerran pirteana ylos klo 7 ja 1 km uinti =).

Aamupalan jalkeen paatimme lahtea tutkimaan aivan uutta aluetta ja rantoja skootterilla. Kavimme Cape Panwalla. Siella oli hieno iso sisa-akvaario, jossa paljon erilaisia kaloja. Kavimme lounaalla pikku ravintolassa aivan beachilla. Meidan yhteinen ateria maksoi noin 3 euroa juomineen.

Illalla thaimassage Tunaresortissa ja yrttisaunat paalle.

maanantai 26. tammikuuta 2009

La-Su 24.-25.1.2009

Thaimaassa juhlitaan naina paivina kiinalaista uutta vuotta. Pauketta ja raisketta on riittanyt joka kadun kulmassa heti aamusta lahtien. Me olemme viettaneet normaalia "turistin arkea" ilman mitaan juhlia. Molempina aamuina klo 7 jalkeen heti 1 km uinti ja tuhti hyva aamupala Harrin ulkoilmaravintolassa. Sen jalkeen olemme joko relanneet Tunaresortin uima-altaalla, ajelleet skootterilla etsien uusia rantoja, markkinoita kierrellen...

Lauantaina loysimme tunnin ajomatkan paasta aivan upean ja rauhallisen beachin, Surim Beachin. Alueella ei ole isoja hotelleja vaan idyllinen rantakatu, jossa pienia ulkoilmaruokaravintoloita. Viihdyimme siella pitkalle iltapaivaan. Rannalla soi lempea bossanova ja Cafe de la Marea...juuri sellaista rauhoittavaa rantamusiikkia, jota voisin kuvitella soivan Yyterin surffikeskuksen steroista pikemminkin kuin kova aanista metallimusiikkia tai heavya. Ostimme samantien muutaman CD:n kotiin ko.musiikkia.

Molempina paivina perinteiset hieronnat...aloevera massagee ja kasvohoitoja...ja liki ilmaista...vain muutama euro. Paiva on aina paattynyt Tunaresortin yrttisaunalla ja maittavilla paikallisilla ruuilla.

Juteltuani paikallisten kanssa tuulen suunnista taalla, he kertoivat talla hetkella vallitsevan ilmavirtauksen, joka tyontaa ilmamassaa rannalta ulkomerelle pain eli sen takia taalla Phuketissa on oikeastaan kaikkialla maatuulta muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Toukokuussa (muistaakseni) tuulen suunnat kaantyvat ja aallot suurenevat, jolloin rannoilla nahdaan laine- ja purjelautailijoita.

perjantai 23. tammikuuta 2009

Perjantai 23.01.2009

Aamuheratyksen jalkeen altaassa kilsan uinti. Sain hyvan uintitreenikaverin Hesan brankkarista, joka on vaimonsa kanssa taalla kuukauden. Kovakuntoinen kaveri, entinen telinevoimistelija ja juoksija, nykyinen maatiepyorailija.

Aamupalan jalkeen altaalla oleskelua ja auringon ottoa. Puolen paivan jalkeen taas skootterilla rantoja pitkin Patongille. Safkat siella ja takaisin Chalongiin Wat Chalongin markkinapaikan kautta. Maanantaina taalla on kiinalaisten uusivuosi, johon porukat valmistautuvat kovasti. Pauketta ja raisketta luvassa.

Illalla yrttisaunat ja nukkumaan...huomenna ehka snorklaa merelle jonkin botskin mukana . Tanaan oli ehka kuumin paiva. Varjossa varmaan vajaa 40c.

torstai 22. tammikuuta 2009

Torstai 22.01.2009

Puol8lta heratys ja kilsan uinti. Nyt tuntui jo paremmalta. Ison aamupalan jalkeen lahdimme aivan uudella Hondan 125 kuutioisella skootterilla tutkimusmatkalle. Hondassa oli lahtohetkella 4 km mittarissa (Honda-liikkeen thaikkutytot toivat aamupalan aikana skootterit pihalle). Harri oli tilannut Tunaresortille 2 omaa skootteria, joita he vuokraavat asukkailleen.

Ajoimme Phuketin korkeimmalle vuorelle jyrkkaa tieta ylos, jossa huipulla oli Thaimaan suurin (miltein kokonaan valmis) pystyssa oleva buddha, 43 metria. Kavimme temppelissa, jossa munkki siunasi (?!kai) minut ja laittoi kateeni oranssin onnea tuovan nauhan.

Big Buddhan jalkeen Phuket Cityyn ja Robinsson Shopping Centeriin. Ostin kahdet farkut 10 euron hintaan yhteensa. Taman jalkeen skoottereilla Chalongiin ja uima-altaalle ottamaan paivan viimeiset rusketukset. Paivan paatteeksi Chalong Cityssa bodyscrubit ja hieronnat (hitto, kun tuli pehmyt iho).

Yrttisauna viela odottaa...

Pakko kai tata on kestaa.. ;-)

Keskiviikko 21.1.2009

Aamulla uintia 500 metria. Aikaisempien paivien uinti tuntui rintalihaksissa ja olkapaissa niin paljon, etten viitsinyt rasittaa yhtaan enempaa.

Saimme automaattiskootterin kayttoon taksi paivaksi. Kavimme tsekkaamassa Rawaissa (10 min ajomatkan paassa) yhden oletetun surffipaikan. Siella ei ollut muuta vuokraustoimintaa kuin leijoille. Naytti olevan IKO-koulutuspiste. Kyseltyani surffausvuokrausmahdollisuudesta he neuvoivat ajamaan Patong Beachille, jossa pitaisi olla uusi bisnes jollain paikallisella. Ajoimme rantoja pitkin (Naiharn, Kata, Karon, Paradise ja Patong) oletettuun maaranpaahan. Paikalta loytyi rantakuppila, jossa oli 2 kpl Konia ja muutama vanha F2-breda. Purjeet olivat vanhoja paskoja yhta lukuunottamatta (5,5 m2 -merkkia en muista enaa)...joten se siita surffauksesta.

Ruokailun jalkeen takaisin Chalongiin. Matkalla hajosi yllattaen takarengas...onneksi kuitenkin taajama-alueella. 10 min siita rengas oli korjattu. Paikalliset neuvoivat heti paikan, missa vaihdettiin rengas ja hinta oli 140 bathia eli 2 euroa 80 centtia. Annoimme hyvat tipit kuitenkin.

Matka jatkui Chalongin temppelialueelle, jonne oli pystytetty markkina-alue. Hienojen kultaisten temppeleiden ymparilla oli myyntikojuja kiinni toisissaan ja hinnat aivan torkean halpoja. Ostin ainakin kahdet militanttishortsit ja hinta taisi olla 3-4 euroa kappale.

Harrin tunaresortille paastyamme jalkahieronnat, yrttisaunat ja aivan jumalaisen hyva tunafish with mushed potatoes (voisilmalla). Nam!!! Unta ei tarvinnut pitkaan odotella...

tiistai 20. tammikuuta 2009

Tiistai 20.01.2009

Kuuma paiva takana...paljon kuumempi kuin eilen...ja eilen varjossa oli 35c. Kalju on vahan hellana, vaikkakin kaytin koko ajan 15-20 suojakerrointa.

Aamulla heratys klo 7. Sen jalkeen suoraan uima-altaaseen ja yli kilsa uintia ilman paatyihin koskettamista eli ympyraa uimista 20 metrin altaassa. Teki ihan gutaa vetaa rintaa...minahan en paljoa normaalisti ui, mutta hyvalta se aina tuntuu. Se on niin kokonaisvaltaista treenia.

Muuten paiva meni rennosti aurinkoa ottaessa ja varia saadessa pintaan. Iltapaivalla tuktukilla Phuket Townin isoon ostoskeskukseen shoppailee. Parit shortsit (army-malliset) ja siisti kauluspaita tuli ostettua. Sitten kavelya varmaan kuudenkymmenen asteen helteessa tunti tai puoltoista..huh! Lopuksi paikallisella bussilla Chalong Bayhin (=kotisatama) ja koneelle. Tiedossa viela tanaan Harrin yrttisauna ja hieronnat.

Huomenna paiva aloitetaan taas uinnilla.. =)

maanantai 19. tammikuuta 2009

Maanantai 19.01.2009

PHUKET - Chalong City

Ensimmainen lomapaiva takana taalla +35 asteen lammossa. Tanaan vuokrasimme skootterin ja ajelimme rantoja pitkin Patongille. Otimme tanaan oilmassage, kasvohoidot, pedigyyrit ja manikyyri... paatteeksi Harrin yrttisaunassa puhdistautuminen. Jes!

Nyt internetcafe menee kiinni, joten huomenna lisaa...

lauantai 17. tammikuuta 2009

Lauantai 17.01.2009


Heikossa tuulessa Laajalahdella.

Olimme koko päivän jäällä kelkkailen omilla suksikelkoilla ja kavereiden Hibernoilla.
Saimme aikaiseksi peräti pari slalomlähtöä, jossa kiersimme oma tekemää rataa.

Huomenna kahdeksi viikoksi Thaimaan Phuketiin, jossa ei kylläkään pääse jäälle... ;-)

Yritän pitää matkapäiväkirjaa, jos löydän jostain koneen...

Majoitumme Harri Haataisen vasta valmistuneeseen Tunaresortiin:

tunaresort.com

Check it!

Suosittelen Harrin paikkaa kaikille! Harri järjestää joka päivä kalastusretkiä Phuketin ulkopuolelle ja saaliit syödään Harrin omassa ravintolassa. Muutenkin Harrin paikka rauhallinen ja turvallinen kaiken hässäkän ja turismin ulkopuolella. Olen viettänyt useamman reissun hänen luonaan. Alue on aidattu, eikä alueelle pääse ulkopuolisia missään vaiheessa huomaamatta. Harrin koira ilmoittaa heti, jos joku tuntematon astuu reviirille. Resortissa on upeita bungaloweja, uima-allas, ravintola, jossa on aivan mahtavia makuelämyksiä, yrttisauna ja hierontapalvelut.

torstai 15. tammikuuta 2009

Torstai 15.01.2009

Ensimmäiset treenit uusimman yhteistyökumppanin CMS-ketjun foreverclubin Variston kuntoklubilla.

http://www.foreverclub.fi/sivu.php?id=29

Kuntosali on uusi, tilava, korkea, viimeisen päälle siisti paikka, jossa on välineitä, joita en ole ikinä missään muualla aikaisemmin nähnyt. Alkuun juoksin juoksumatolla 20 minuuttia lämmittelyksi (syke 100 - 130). Tämän jälkeen 20 minuuttia soutua. Taas ensimmäiset 5 minuuttia olivat raskaimmat, mutta sen jälkeen olisi voinut soutaa vaikka kuinka pitkään.

Viikonlopun kelkkailukisassa kaikista eniten rasittuivat nilkat ja käsivarret. Vedinkin loppuun perinteisen käsivarsitreenin - hauikset käsipainoilla, pitkällä tangolla penkillä istuen rullauksia sormien päähän ja takaisin nyrkkiin niin pitkään, että käsivarret melkein räjähtivät. Käsipainoilla penkillä maaten rintalihaksia, pitkällä tangolla ylös alas nostoja...

Hyvät ensimmäiset treenit. Tyttäreni liittyi samalla kuntoklubiin ja hän alkaakin käymään kanssani treenailemassa..."kaksi kärpästä yhdellä iskulla"! Tyttö tykkäsi paikasta...suunnitteli käyvänsä 4-5 kertaa viikossa. Liikunnalliset geenini ovat aivan selvästi siirtyneet muillekin kuin Danille :-)

Winter Windsurfing Eurocup in Finland 09.-11.1.2009


Dani CodeRedillä. Kuvat Mikko Nikkinen. www.storymakers.fi

Lappeenrannassa ajettiin viikonloppuna Purjekelkkailun Euroopanmestaruuskilpailun Suomen osakilpailu. Kisaajia oli kaikenkaikkiaan 22 kpl. Jostain syystä Eestistä ja Puolasta ei tullut yhtään kelkkahemmoja; ainoastaan Suomesta ja Latviasta.

09.11.2009 aamuyöstä oli satanut lunta jäälle, joka aiheutti ongelmia kisan järjestäjille varsinkin slalomkilpailun puolelle. Slalomia ajetaan lumettomalla jäällä luistinkelkoilla. Rataa taas voi ajaa sekä suksi- että luistinkelkoilla. Perjantaina oli välineiden virittelyä ja Hiberna demopäivä. Slalomrataa siivottiin lumesta päivän ajan ja harjoituslähdöt jäi ajamatta. Ravanderin Arto käsitteli minun suksikelkan sukset - Kiitokset Artolle.



Lauantaina 10.11.2009 ajoimme luistinkelkoilla (Hibernoilla) slalomia. Ensikokemukset kelkasta olivat yllätykselliset: Lauta kulki kovaa ja oli helppo ohjata. Jiipeissä kelkka pysyi suunnassaan eikä lähtenyt heittelehtimään niinkuin aikaisemmin kokeilemani kelkat tekivät. Lauantaina ajoin 7,5 m2 Severnen Overdrivellä. Dani taas ajoi 5,6 m2 ja 4,5 m2 Severnen CodeRedillä. Ensimmäinen kisapäivä oli totuttelua kelkkaan ja sen ominaisuuksiin. Kisapäivä meni ihan hyvin 5-8 sijoituksilla, Dani muutamaa pykälää minun jälkeen. Rataa ajoimme yhden lähdön, jossa olin 3.. Maaliin tulin 5.:ntenä, mutta kaksi ensimmäistä oli ajanut radan väärin. Iltaa vietimme Lappeenrannan Pursiseuran hienoissa tiloissa satamassa.



Sunnuntaina 11.11.2009 aloitimme rata-ajon suksikelkoilla. Tuuli oli noussut eilisestä. Päätin kuitenkin ajaa seiskapuolikkaalla. Radalle lähti kymmenkunta kisaajaa. Sijoitukseni olivat 6 - 10 välillä. Pidemmälle päivää mentäessä suksieni luisto heikkeni ja sen huomasi myös sijoituksissa. Kelkkaa joutuu muokkaamaa ennen seuraavia kelkkasessioita. Kelkan jalkalenkkejä pitää pienentää, sillä takimmainen jalka meni liian syvälle lenkin sisään. En saanut ollenkaan tukea takimmaiselle jalalle.

Rata-ajon jälkeen siirryimme puolen tunnin tauon jälkeen slalomiin. Onneksi Jarno Rautio oli rikannut valmiiksi tuuliolosuhteisiin sopivan vitosella alkavan camberittömän Severnen Gatorin. Riki tuntui hyvältä - paremmalta kuin eilinen camberillinen. Jiipin jälkeen purje oli jo uudessa suunnassa, eikä tarvinnut tempaista cambereitä paikoilleen. Slalom lähtikin sujumaan hyvin. Olin joka lähdössä 2.-3.. Dani ajoi hyvin myös 3,7 m2 rikillään. Hän otti parhaimpia lähtöjä ja jossain lähdössä peräti johti kierroksen jälkeen, mutta heikkotuulisissa kohdissa isommat purjeet ajoivat ohitse.

Olin slalomin 3., joka on hyvin ensikertalaiselle. Danin sijoitus oli 13. Dani ei ajanut rataa ollenkaan. Tykästyimme molemmat Hibernaan ja Danille on tulossa oma custommade kelkka hänen mitoilleen Latviasta. Viikonloppu oli rankka, mutta antoisa -saimme uuden harrastuksen Danin kanssa - luistinkelkkailun Hibernoilla.

Kisan jälkeen duuni painoi päälle, joten en kerinnyt aikaisemmin kirjoittaa tuntemuksia, siksi kisan suurimmat tunteet ja tapahtumat ovat jo unohtuneet....sama juttu kuin kesällä. Kone pitäisi olla mukana, jotta pääsisi purkamaan ajatuksiaan. Ensi kesäksi hankin pikkuläppärin, jolla voin naputella blogiini heti kisan jälkeen raportit.

YouTube-linkit:

Day1:
http://www.youtube.com/watch?v=vC-Y8Vly-nE&feature=related

Day2:
http://www.youtube.com/watch?v=Mpo2Kdm8Tw4&feature=related

Day3:
http://www.youtube.com/watch?v=-w45-2Z5ckU&feature=related

Feodor Gurvitsin raportti kisasta:

http://www.purjelautaliitto.fi/online/news/index.cfm?action=uutinen&doc=uutinen&uutis_id=74&switch=bulletin&handle=0&la=1

Wintersurf.comin viralliset sivut:

http://www.winterwindsurf.com/

TULOKSET:

http://www.purjelautaliitto.fi/cf_doc_files/goSaimaa_Results_2009.htm

tiistai 6. tammikuuta 2009

Tiistai 06.01.2009, Laajiksella Skedeilyä


Laajiksen jäällä

Tänään oli Laajalahden jäällä Siipipurjekokeilupäivä (=Skimbat). Siipipurjeita näkyi useita kymmeniä...Ihmisiä oli jäällä aivan älyttömästi. Siipipurjehduskokeiluun oli liian kova keli, joten emme kumpikaan halunneet kokeilla vaan alkuun luistelimme ja annoimme tuulen viedä "alamäkeen" (=sivu-ja myötätuuleen) mukanaan. Hellmannin Jounin kanssa luistelimme ensin vastatuuleen eli keskelle "lampea" ja kyllä tuntui siltä kuin olisi juossut ylämäkeä. Hyvää pulssin nostatusta. Sitten nautiskellen alaspäin. Ei tarvinnut muuta kuin levittää kädet niin tuuli vei hyvää vauhtia.

Luistinkelkkailijoita saapui vähitellen myös jäälle pikkupurjeillaan. Emme ottaneet omia kelkkojamme ollenkaan auton katolta pois. Saimme kokeilla useampia luistinkelkkoja. KarkkiArin kelkka tuntui hyvältä. Purjeena oli 4n pintaan oleva Simmer. Paapuurilla onnistui jiipit hyvin, kun taas styyralla oli epävarmuutta. Kelkan terät eivät antaneet yhtään periksi vaan pitivät suunnassaan. Trukit olisivat saaneet olla vähän kireämmät-->turhaa heilumista.

Hyvää treeniä tuli ilman trapetsia. Kropassa tuntuu taas hyvältä! :-)

Henkan raportin päivästä voit lukea täältä (vauhdit, pulssit ja kulutukset):

http://www.voimapurjehtija.fi/etusivu.htm

Lisään kuvia tänne, kun saan purettua videokamerasta pätkää...

Ai niin...mun uskollinen ja monia kisoja nähnyt -11 m2 Severnen Overdrive (-08) pääsi uuteen kotiin Stefan Weckströmille. Tilaankin samantien uuden...

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Sunnuntai 04.01.2009, Lisää kelkkailua...

Dani heittää Crubbyä...

Tänään taas Espoon Matalajärvellä kelkkailemassa. Paikalla oli meidän lisäksi MikkoV, Marianne, Ian ja Stefan. Alueen yli meni pilvirintama puolenpäivän aikaan ja olin varma, että sen mukana tulee tuulta ja lumisadetta, mutta ei tapahtunut muuta kuin, että aurinko meni pilveen... :-(

Minulla oli vanha Artin 7,5 Blade ja Danilla 5,5 Gator. Heikossa tuulessa opeteltiin MikkoVeen johdolla kikkailuja. Minäkin vedin jonkin Vulcanon...toivottavasti se ei ole mitään tarttuvaa... ;-) ...mutta hyvältä se tuntui! Jossain vaiheessa tuli jonkinlainen tuulirintama ja pääsi vetää ihan kivoja siivuja ja jälleen kerran suksikelkka oli aivan äärirajoilla pitävyytensä kanssa. Mun kelkka pyrkii aina nousemaan tosi korkealle puuskan tullessa, se on tehty kryssimään niin ylös kuin vain on mahdollista. Vaihtelimme taas välineitämme ja oli kivaa...olemme molemmat - minä ja Dani - ihan koukussa kelkkailuun - kolahti aika kovaa ja korkealle!!! En olisi uskonut...no, näinhän se kävi meidän surffauksessa "comebackin" kanssa... Voishan sitä vapaa-aikaa käyttää huonomminkin ;-)

HenriFin147 ja Heikki olivat tehneet lauantain sessiosta tosi hyvän videopätkän - Go and Check it out! Hyvä Henkka ja Heikki!

http://www.voimapurjehtija.fi/matalajarvi.wmv

ja kuvia: http://www.voimapurjehtija.fi/etusivu.htm

Huomenna välipäivä kelkkailussa, mutta tiistaina (loppiaisena), jos kelit antavat periksi, lähdemme Laajalahdelle Skimbat-kokeiluun mukaan. Nähdään siellä! :-)

lauantai 3. tammikuuta 2009

Lauantai 03.01.2009 Jääsessiot Matalajärvellä

Daniel suksikelkalla Matalajärvellä.

Hyvä aurinkoinen päivä Espoon Matalajärvellä. Heikkoa tuulta, joka parani kuitenkin päivän edetessä. Minä ajelin vanhalla Sami Tuurnan 1980-luvun alun kehittelemällä kolmen suksen kelkalla, jossa sisemmät Karhun suksien kantit jäässä kiinni ja keskimmäisessä suksessa perässä pitkä häntä (peräevä), joka pitää kelkan suunnassaan ja estää sivuttaisluisun. Hämmästyin kuinka hyvin kelkka pysyi suunnassaan eikä lipsunut kuin muutaman kerran myötätuulikäännöstä tehdessä. Olimme auringonlaskuun saakka eli noin 3-4 tuntia.


Minun vanha suksikelkka.

Dani ajoi viime vuonna Rautiolta ostetulla kahden suksen kelkalla, jossa oli jääolosuhteisiin nähden tosi tylsät kantit. Sivuttaisluisut haittasivat ajoa, mutta Vatasen Mikko osasi hyödyntää ne ja näytti kuinka tällä kelkalla tehdään piruetteja ja Vulcanoja. Tosi siistin näköistä taiturointia. Mikko opetti Danillekin temput ja hän sai menee upeasti läpi ne. Kiitti Mikko ;-)

Paikalla oli myös HenriFin147 kavereineen, MikkoV, Marianne ja Ian ja muutamia Kite skedeliöitä. Vaihdeltiin välineitä keskenämme. Marianne ajeli kaikista kovinten vähän yli 7 m2 purjeella ja sekä jiipit ja vastatuulikäännökset menivät vauhdissa läpi luistinkelkalla.

Nyt tuntuu kyljet helliltä, sillä ihan selvästi tuli jännitettyä kylkiä, että kelkka pysyi suunnassaan, eikä sukset lähteneet alta sivuluisuun. Asento oli sellainen kurkotus eteenpäin kylki edellä, eikä voinut hengata vartalon painolla.

Hyvä päivä ja huomenna lisää...







torstai 1. tammikuuta 2009

Torstai 01.01.2009

Dani luistinkelkalla Espoon Matalajärvellä



Lähdimme käymään puolilta päivin Espoon Matalajärvellä. Kuulimme, että eilen oli porukkaa ollut jäällä kelkkailemassa, joten kauniina aurinkoisena päivänä päätimme lähteä katsomaan millainen meininki oli.

Jäällä oli tuttuja luistinkelkalla, skimbatilla ja luistimilla, leijalla ja luistimilla ja pelkästään luistimilla. Saimme kokeilla Mariannen ja Ianin luistinkelkkaa ja 4,7 m2:aa. Kylläpä liikkui iloisesti ja kovaa. Jää oli aivan peilikirkas, tuulta sen verran, että 4,7 m2 oli ihan riittävä. Luistinkelkka tuntui hyvältä vaikkakin hieman levottomalta, joka reagoi pieniinkin tasapainopisteen muutoksiin. Jiipit menivät vauhdissa läpi (muutamalla kaatumisella) ja vastatuulikäännöksetkin pystyi tekemään niin, ettei vauhti pysähtynyt ollenkaan. Kitka oli niin pientä, ettei trapetsia tarvinnut.

Tämä oli hyvä kokeilu. Innostuimme molemmat Danin kanssa hommasta. Suuret kiitokset Ianille ja Mariannelle. Viikonloppuna uudestaan jäälle. Kaivoimmekin jo esille kelkkamme ja pikkupurjeet ja muuta jäällä tarvittavia välineitä. Luistinkelkat meiltä kyllä puuttuu...saas nähdä, kuinka pystyy ajamaan suksikelkalla jäällä...kestääkö kantit?